Canadees geimporteerd Cederhout

Benieuwd naar welke houtsoort u het beste kunt kiezen voor uw buitenmeubels? In deze blog leest u alles over Western Red Cedar, een houtsoort uit Noord-Amerika. De bomen worden tot 60 meter hoog en 2,5 meter dik. Deze boomsoort leeft het langst en is één van de meest insect-en rot bestendig van Noord-Amerika.

Even een kleine geschiedenisles, Ceder hout is een van de oudste houtsoorten waarmee gebouwd word. Theologische opgravingen en boeken vertellen over deze houtsoort dat het al duizenden jaren gebruikt word. Vroeger werd er veel ceder hout gehaald uit Libanon, hierover schrijft bijvoorbeeld de bijbel.

Doordat het al duizende jaren gebruikt word, laar dat ons zien dat het een super houtsoort is die heel wat jaren mee gaat!

Western Red Cedar is een ontzettend duurzame houtsoort, het heeft namelijk de laagste impact op het milieu in vergelijking met andere materialen. Deze houtsoort is ’s werelds kwalitatief beste houtsoort,vanwege het uiterlijk, de duurzaamheid, licht gewicht en zijn dynamischestabiliteit. Westerern Red Cedar heeft een erg mooi kleurenpalet. De kleurvariatie zorgt voor een warme houtsoort, ideaal voor meubelen.

Western Red Cedar bevat natuurlijke oliën,waardoor het niet rot. Dit betekent dat je de houtsoort niet hoeft te behandelen. Het kan natuurlijk wel! Mocht u niet gecharmeerd zijn van het verkleuren (ook wel vergrijzen) van het hout, dan kunt u allerlei kleuren beits aanbrengen, om de kleur passend te maken naar u wensen. Ook kunt u lijnoliegebruiken, om de natuurlijke kleur te behouden.

#funfact, lijn olie word tegenwoordig een beetje vergeten, maar bij onze timmer familie word het elke generatie weer gebruikt! (deze tip kreeg ik van mijn opa)

U heeft gekozen voor Western Red Cedar! Hoe zorgt u dat u buitenkeuken, veranda of lounge set op zijn mooist blijft?

De oppervlakte van buitenprojecten worden onvermijdelijk vuil. In hoeverre je het moet onderhouden hangt uiteraard af van de weersomstandigheden en of je het meubel onder een afdak hebt staan. Om vuil tegen te gaan, is het aan te raden om regelmatig met een fosfaatvrijeschoonmaakmiddel te reinigen.

Gerelateerde artikelen