Houtdoor Recept: Broodje gegrilde kip van de BBQ

Soms heb je zin in een snelle hap van de BBQ, dit recept leent zich hier perfect voor! Als de kolen heet zijn heb je binnen 30 minuten een lekker broodje hete kip!

Dit heb je nodig:

Saus

  • 1 eetlepel Sriracha
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels Worchestershire saus

Zo maak je het;

  • Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar, houd je van pittig? Doe er dan wat Sriracha bij of laat een eetlepel honing weg.
  • Laat de saus even inkoken tot de gewenste dikte, let op, de saus dikt in als deze afkoelt.

Kip marinade

  • “Vlinder” 2 stuks kipfilet zodat deze gelijkmatig kunnen garen op de BBQ.
  • Neem een hersluitbare zak en doe hier de kipfilets in samen met wat Balsamicoazijn, olijfolie en bruine suiker naar smaak.

Laat dit minstens 3 uur marineren, over een nacht is nog beter als je de tijd hebt!

BBQ bereiding

  • Richt je BBQ in voor directe hitte, een temperatuur van 180-230 graden is prima.
  • Leg een gietijzeren skillet op de BBQ en laat deze warm worden.
  • Leg een hele paprika op de kolen en blaker deze in zijn geheel zwart. Haal de paprika van de kolen af al deze helemaal zacht is.
  • Schraap met een lepel het zwarte van de paprika en snijd door de midden.
  • Bak nu de spek krokant en bruin en leg tussen 2 keukenpapiertjes om uit te lekken.
  • Snijd de ciabatta broodjes door de midden.
  • Haal de kip uit de marinade, dep droog en leg op de BBQ samen met de ciabatta broodjes.
  • Grill de kip tot deze gaar is en grill de broodjes totdat deze mooi krokant zijn.
  • Beleg het broodje met de kip, paprika en een plakje spek. Druip wat saus eroverheen en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen