Mijn tuin, mijn passie

Als ik heel eerlijk ben, was mijn tuin nooit mijn passie. Maar sinds kort heb ik ontdekt hoe ik het echt deel van mijn huis kan maken.

Groot is onze tuin niet maar er zijn wel leuke hoekjes. Ruim een jaar geleden was het eigenlijk ons achtergestelde kindje, wij besteedde er weinig aandacht aan. Vraag me niet waarom: gebrek aan interesse, geen groene vingers. Totdat wij toch besloten om er eens wat verandering in te brengen. Vorig jaar hebben we een prachtige zwarte buitenkamer erin gezet.

De mix van potdeksels en een stenen muur leek ons wel wat. Ook werden er 2 wandjes met lamellen in gezet, waardoor het een luchtig geheel werd. Aangezien onze groene heg, die tussen ons en de buren in stond, ook op omvallen stond, werd deze ook vervangen. De schutting werd een stoer exemplaar met potdeksels die we in dezelfde matzwarte kleur als de buitenkamer hebben gebeitst. En hoe gaaf ziet dat eruit! Met tuinverlichting op de juiste plaats, werd ik instantly verliefd op onze tuin. Omdat onze tuin dus niet zo groot is, hebben we bewust niet voor groene borders gekozen. Wel komen er overal potten terug met grassen en een mooie grote vijg mocht niet ontbreken. Het vergt wel wat meer aandacht, vooral op warme zomerdagen, maar hoe cool is het als er vijgen groeien aan dat kleine miniboompje. Uit het pampas gras groeit de eerste pluim… Langzaamaan begin ik mijn groene vrienden te snappen.

Natuurlijk mag een fijne tuinset niet ontbreken en aangezien wij het leuk vinden om visite te krijgen die lekker blijven eten, wilden wij een grote tafel met een bank aan de ene kant en losse stoelen aan de andere. Toen dit eenmaal stond, ontbrak alleen de buitenkeuken nog! We hebben gekozen voor een kleine buitenkeuken, maar wel met handige opbergruimtes voor borden en bestek; en natuurlijk een koelkast. Het hoogtepunt: de BBQ,..wat een luxe!!

  

Zwoele avonden buiten gezellig met vrienden. Tapasplankje met een wijntje en af en toe een dekentje erbij. Gasbrandertjes die een gezellig vuurtje geven, het toppunt van knusheid! Een plek waar ik de hele dag kan zijn...

Inmiddels zitten we in het herfstseizoen en zou je denken dat het met ons tuinplezier een heel eind is gedaan. Maar dat hoeft niet. We breiden rustig uit met een heater, zodat we ook in de herfst en misschien zelfs de winter buiten in ons paradijs kunnen vertoeven. Uiteindelijk is onze tuin echt een verlengstuk van ons huis geworden en genieten we er optimaal van. Binnenkort style ik onze buitenkamer met een winters sfeertje, vindt je het leuk om dat te zien volg me dan op Instagram. Ourlifeatno5

Lieve groetjes Sylvie

Gerelateerde artikelen