Houtdoor recept: The gin gingerale

De gin-tonic is al jaren een veel gedronken favoriet. Gin is erg veelzijdig en in gebruik, en combineert erg mooi met andere dranken. Hierbij bieden we je een recept waarbij we gin mixen met gingerale, campari, limoen, munt, en bloedsinaasappel.

Deze cocktail is een basis waarop je kan verder bouwen om jou unieke eigen smaak te creëren. Er zijn namelijk legio soorten gin en ook talloze soorten ginger ale. Hoe verfijnder de ingrediënten,hoe verfijnder je drankje.

Ingrediënten:

·       5 ml gin

·       180 ml gingerale

·       2 schijfjes limoen

·       3 ml campari

·       1 topje van een takje munt(garnering)

·       1 partje bloedsinaasappel (garnering)

Om te beginnen neem je een groot glas, vul deze tot de rand met ijsblokken. Giet de gin en campari over de ijsblokken. Vul het glas tot de helft, met de helft van de gingerale. Roer met een barspoon of een lepel de gin en campari door de gingerale. Dit gaat heel simpel door de lepel op een van de ijsblokjes te plaatsen, de ijsblokjes lichtjes aan te drukken en vervolgens een draaiende beweging te maken. Zo mix je met de ijsblokjes de dranken door elkaar, zonder dat je de lepel door de ijsblokjes moet wurmen, met alle troep van dien.

Snijd van een limoen 2 schijfjes, deel de schijfjes in tweeën en steek deze tussen de ijsblokken. Schenk de overige gingerale tot net iets onder de rand van het glas. Plaats in het midden van de ijsblokken, plat een partje bloedsinaasappel. Steek naast de bloedsinaasappelhet topje van een takje munt.

Voor deze cocktail gebruikte ik Hendricks ginen fevertree spiced orange gingerale. Je kan dit zelf naar gelang je in de kast hebt staan, of voor handen is binnen bij de lokale drankhandel de drankenkiezen die je wilt, echter, dit is mijn favoriete mix. Ik vind de combinatiefris en bitter erg lekker. Ben je niet zo`n fan van bitter, geen probleem, laat dan de campari weg.

Ook qua garnering kan je gebruiken zoals jij wilt, maar maak het niet te gek. Limoen, appel, sinaasappel, grapefruit,zoethout, munt, rozemarijn je kan legio verschillende smaken gebruiken, zo lang het maar in een korte tijd veel smaak afgeeft.  

Persoonlijk vind ik het erg leuk, om op deze manier op zoek te gaan naar de meest perfecte combi. En bedenk, over smaak valt niet te twisten, jij bepaalt wat jij lekker vindt!

Drink verstandig,

Cheers to the goodlife!

Gerelateerde artikelen